Гала-концерт “Россіні – Пуччіні”

Концерт

Тривалість концерту – 2 год

 

Постановний склад

Диригент-постановник – Віктор Плоскіна
Диригент – Ділявер Осман
Режисер-постановник – Ігор Шуб
Хормейстер-постановник – Анжела Масленнікова
Художник-постановник – Марія Грабченко
Художник світла – Михайло Євдокименко
Звукорежисер – Ігор Кисельов
Режисер, який веде концерт – Патімат Мірзаєва

 

У концерті беруть участь:

Олександр Вознюк
Аліна Дрозд
Олексій Жмуденко
Гліб Іванов
Олександр Киреєв
Руслана Коваль
Дар’я Миколенко
Катерина Миколайко
Олександр Монастирський
Михайло Нагорний
Вікторія Осадчук
Наталя Пелих
Олексій Піголенко
Анастасія Поліщук
Маріам аль Равашдех
Василь Сащук
Катерина Стращенко
В’ячеслав Стрелков
Ольга Фомічова
Дмитро Фощанка

 

Про концерт

Джоаккіно Россіні — людина з веселою вдачею та чудовим смаком, не тільки музичним, а й кулінарним. Композитор за невеликий проміжок своєї творчої діяльності встиг написати близько тридцяти опер, які щоразу ставали справжніми хітами. Навіть сьогодні ми без усвідомлення можемо наспівувати теми з “Севільського цирульника” чи “Вільгельма Телля”. Причиною такої популярності можна вважати яскраві мелодії, майстерне оркестрування та ефектні вокальні амплуа. Россіні був новатором в межах існуючої традиції: користуючись звичною музичною мовою, він відмовився від возвеличення солістів у нескінченних аріях на користь рухливості та легкості сценічного дійства.

Джакомо Пуччіні — останній романтик італійської опери. Попри панування у Європі початку ХХ ст. різноманітних течій модернізму, композитор залишався вірним традиціям Верді та веристів. Його творчість — вершина і водночас фінал оперного романтизму. За життя Пуччіні, його опери неодноразово піддавалися критиці через старомодність та надмірну мелодичність, але час розсудив інакше — “Богема”, “Тоска”, “Мадам Баттерфляй” сьогодні з’являються в афішах усіх оперних театрів світу.

Ці двоє італійців належать до різних поколінь, різних стильових та естетичних поглядів, їхні долі складались зовсім не подібно. Але найцікавіша страва виходить лише тоді, коли вдається поєднати, здавалося б, непоєднувані смаки. Спробуймо?